Site Loader

Wil je een bedrijfsfilm maken en denk je eraan om animatie te gebruiken? Een heel goed idee! Animatie is niet alleen van nature aantrekkelijk – vaak al vanaf de eerste seconde -, er zitten ook heel veel inhoudelijke en zakelijke voordelen aan het inzetten van een animatievideo. We zetten ze graag even op een rijtje.

Waarom een animatievideo gebruiken?

Er zijn vele voordelen te bedenken, maar in deze lijst beperken we ons even tot de 10 grootste voordelen van een animatievideo.

1) Alles zelf sturen

Een groot voordeel van een animatievideo is dat je hem precies op maat kunt maken. Alles wat in beeld komt, hoort daar dus ook te zijn: er is niets op de achtergrond dat je er niet wilt hebben. Geen partycrashers of ongewenste ‘props’ dus met animatie, maar gewoon een haarscherpe focus op wat je wilt laten zien en vertellen.

2) Alles in beeld: feit, fictie en toekomst

Met animatie kun je alles creëren wat je wilt: of het nu om een concreet product gaat, een idee, een visie of de stappen van een project, met animatie is gewoon alles mogelijk. Dat is ook handig als je een product wilt laten zien dat nog niet bestaat, zoals een app of een nieuwe machine.

3) Ingaan op details

Het fijne van animatie is dat je elk kenmerk of onderdeel kunt laten zien, hoe klein of onbereikbaar dit deel in werkelijkheid ook is. Je kunt doorsnedes tonen, door de kleinste openingen vliegen en inzoomen op elk mogelijk detail. Zelfs aspecten die met het blote oog nooit zichtbaar zijn, zoals elektriciteit of (magnetische) straling, worden dan ineens zichtbaar. Het is de beste – en soms enige – manier om de werking van een product te laten zien.

whiteboard animatie kosten

Ko Itakura