Site Loader

Ja. Je bent verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is de basisverzekering welke de schade die jij met je scooter veroorzaakt bij een ander vergoedt. Het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) controleert jaarlijks of alle geregistreerde scooters verzekerd zijn. Wanneer je scooter niet verzekerd is kun je een boete van tegen de €400,- ontvangen. Sluit hier de goedkoopste scooterverzekering af!

Wat is het verschil tussen een scooter- en bromfietsverzekering?

Over dit vraagstuk lopen de meningen nog wel eens uiteen. Over het algemeen wordt ‘scooter’ gezien als de verzamelnaam voor zowel de brom-, snor- als de motorfiets. Voor het gemak wordt de motorfiets in de meeste gevallen buiten beschouwing gelaten. Dit is namelijk het voertuig met dezelfde maximumsnelheid als personenauto’s. Hiervoor geldt een andere verzekering dan voor de brom- en snorfiets.

Voor velen wordt de bromfiets bedoeld wanneer er gesproken wordt over een scooter. Met een bromfiets mag je maximaal 45 kilometer per uur rijden en het dragen van een helm is verplicht. De bromfiets heeft een gele kentekenplaat. Wanneer de verzekeraar spreekt over een scooterverzekering wordt er tevens een bromfietsverzekering bedoeld en vice versa.

Is mijn scooter verzekerd in het buitenland?

Soms. Bij het afsluiten van een scooterverzekering ontvang je een groene kaart als verzekeringsbewijs. Dit bewijs is internationaal geldig en hierop staat genoteerd in welke landen je scooter verzekerd is. Twijfel je? Neem dan contact op met de desbetreffende verzekeraar.

Als je een scooter huurt in het buitenland is het van belang om te beseffen dat de reisverzekering de schade aan de huurscooter of derden niet dekt. Als je je reisverzekering hebt aangevuld met een module voor medische kosten kun je voor verwondingen als gevolg van een aanrijding of vallen met de huurscooter wel een vergoeding ontvangen.

Ko Itakura