Site Loader

Geld investeren in aandelen, obligaties en fondsen – Vandaag de dag is het eenvoudiger dan ooit om te beleggen op de beurs. Online platformen zijn zeer toegankelijk geworden en zelfs voor de beginnende belegger zijn er talloze mogelijkheden zoals oefenen met een demo-account of de zogenaamde ‘laten beleggen’ rekeningen, waar gerenommeerde vermogensbeheerders uw geld voor u beleggen tegen een minimale kost.

Tip: Investeren in aandelen wordt als een meer risicovolle belegging beschouwd dan investeren in obligaties. Deze laatste zijn namelijk stabieler (maar brengen minder op bij een lage rentestand).

Beleggingsfondsen zijn een uitstekend alternatief voor sparen wanneer u niet teveel tijd wilt besteden aan het bijhouden van koersen en marktontwikkelingen en het actief beheren van uw portefeuille. De vermogensbeheerder brengt verschillende aandelen van bedrijven samen in een fonds, waarin u vervolgens kunt investeren.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bekend indexfonds zoals de AEX index, waarin de aandelen van de 25 grootste bedrijven van de Amsterdamse beurs zijn ondergebracht. Een tweede mogelijkheid is om een rekening te openen bij Zwitserleven, een partij die betrouwbare fondsen aanbiedt zonder extra advieskosten.

Als u liever zelf belegt en graag de markt volgt, kunt u aandelen of obligaties kopen via een partij die een eigen handelsplatform aanbiedt en de laagste tarieven hanteert. Degiro en MeXeM zijn hier de twee grootste aanbieders.

Een derde betrouwbare aanbieder is Binck. Bij Binck kunt u zowel laten beleggen (tijdsbesparing, geen ervaring vereist) als zelf beleggen en begeleid worden door de Binck Fundcoach. Deze laatste is ideaal als u zich louter wilt richten op beleggingsfondsen en ETF’s (minder risico).
Koop aandelen online

Ko Itakura