Site Loader

Goedkope dumbells kopen? Een van de meest veelzijdige trainingsmaterialen is misschien wel de dumbbell. Het is een effectieve vorm van trainen, en (misschien nog veel belangrijker) je kunt eenvoudig vanuit thuis trainen. Je kunt zowel met dumbbells trainen als je spiermassa of spierkracht wilt opbouwen, maar ook om af te vallen!

Ja, je leest het goed: afvallen! Wie denkt dat je urenlang moet zwoegen op een hometrainer, of eindeloos rondjes moet hardlopen in het bos om af te vallen, heeft het mis. Trainen met dumbbells, een vorm van lichte krachttraining, is een erg geschikte manier om gewicht te verliezen.

3 voordelen van dumbbells

Wie denkt aan dumbbells denkt al snel aan krachttraining. Dat klopt, trainen met dumbbells is ook een vorm van krachttraining. Het gewicht van de dumbbells die je gebruikt, bepaalt hoeveel spiermassa je gaat opbouwen. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je er als een body builder uit gaat zien.

1. Een goede dumbbell-workout is vele malen effectiever dan een training met krachtapparatuur in de sportschool. Je krijgt met dumbbells namelijk geen lichaamsondersteuning door dat het geen geïsoleerde bewegingen zijn. Onder andere je spieren in de buik en rug worden geprikkeld om zich aan te spannen wanneer je bijvoorbeeld een dumbbell-oefening voor je armen uitvoert. Je traint hiermee voor een betere lichaamshouding, meer balans en stabiliteit.

2. De krachtapparatuur in de sportscholen gaan in gewicht vaak omhoog met stappen van 5 kg. Wanneer je een beginner bent en start met 5 kg, is de eerstvolgende stap naar 10 kg direct het dubbele van het gewicht. Hierdoor kun je lang blijven hangen op hetzelfde trainingsgewicht, waardoor je minder snel progressie boekt. Met dumbbells kun je opbouwen in kleinere stappen van 0,5 kg of 1 kg, waardoor je sneller over kunt stappen naar een volgend gewicht. Bovendien zijn er verstelbare dumbbells verkrijgbaar, waarmee je in één dumbbell meerdere gewichten hebt en niet een hele set hoeft aan te schaffen.

3. En last-but-not-least: het is een goede trainingsmethode voor mensen die willen afvallen!

Ko Itakura