Site Loader

Overweegt u om uw huis te koop te zetten? Dan vraagt u zich misschien af: “waarom een makelaar inschakelen voor het verkopen van mijn woning?” Een makelaar inhuren kost geld en in een oververhitte huizenmarkt worden de woningen snel verkocht. Soms kiezen mensen ervoor om hun huis zelf te verkopen, zonder makelaar. Maar is dit een verstandige keuze?

Deze ‘gewone’ makelaar regelt alles: advertentieteksten schrijven, foto’s maken van de woning, de woning op huizensite Funda plaatsen, met potentiële kopers onderhandelen en de koopakte opstellen.

Tip: kies je voor een gewone makelaar, let dan bij het kennismakingsgesprek op zijn of haar communicatieve vaardigheden. Kan hij goed luisteren, kan hij met potentiële kopers goed door één deur?

De internetmakelaar

Bij een internetmakelaar doe je meer zelf: je leidt zelf potentiële kopers rond, je maakt zelf foto’s van je woning (of laat ze maken) en je maakt een beschrijving van je woning voor huizensite Funda. Meestal voert de internetmakelaar wel de onderhandelingsgesprekken en stelt hij het verkoopcontract op (afhankelijk van de door jou gekozen deeldiensten).

Tip: vind je het geen probleem om zelf belangstellenden rond te leiden? Overweeg om een internetmakelaar in te schakelen. Dat kan veel geld schelen.

makelaar in enschede

Ko Itakura